Over Oesterman Jose

Genieten van kwaliteit staat bij de Oesterdammer altijd voorop. Daarom zijn de oesters die wij openen van de beste kwaliteit. Onze oesters komen uit Zeeland, Frankrijk en Ierland en worden met zorg gekweekt. De Oesterdammer kan voor uw feest alle soorten en maten oesters leveren.

In Europa leven twee soorten oesters: “De Platte Oester” en “De Creuse”.

“De Platte Oester” (ostrea edulis) is zeldzaam, groeit traag en plant zich moeilijk voort.

De platte oester heeft de meest verfijnde smaak onder de oesters. Deze smaak komt langzaam tot stand, omdat de oester pas rijp is na 5 tot 6 jaar. De platte oester brengt per jaar tussen de 1 en 2 miljoen eitjes voort, slechts enkele daarvan groeit uit tot oester.

“De Creuse” (crassostrea gigas ) wordt in de Franse- en Zeeuwse wateren gekweekt. Hij heeft een diepe schelp en is een stuk grilliger van vorm. De Creuse komt in grote getale voor en kan binnen 3 jaar volwassen zijn. De smaak van deze oester is fris en ziltig, ideaal voor uw feest. Een Creuse brengt rond de 50 miljoen eitjes per jaar voort.

Uit de 300 liter water die de oester per dag drinkt filtert zij zuurstof, plankton en kalk. De gemiddelde leeftijd van de oester die wij serveren is ongeveer 3 jaar.

“Casanova at als ontbijt 2 dozijn oesters per dag.”